mirandawilfred.reismee.nl

Wellington - overtocht naar Noordereiland

Dinsdag 28 februari

Wellington

Na een wat wilde tocht met de ferry, ja Wilfred en Miranda vonden het boottochtje niet zo fijn… Om half vijf aangekomen, nieuwe schone auto gekregen en op naar het Museum Hotel. We zitten in een mooi hotel met in de lounge veel kunst en een aantal mooie motoren (Agusta). Wilfred zijn mond viel open… Gezellig hotel op een prachtige locatie. In het centrum en tegenover de haven en het Te Papa museum. We proberen weer es wat nieuws uit bij een Indiaas restaurant en dat beviel erg goed.

Woensdag 29 februari

We gaan naar het museum tegenover het hotel. Dit is een zeer groot en modern museum over de Maori, aardbevingen en flora en fauna. Ook was er kunst, maar dat gedeelte hebben wij overgeslagen (wat een cultuurbarbaren zijn we toch…) We zijn van 10.00 uur tot 15.00 uur in het museum geweest. Het museum heeft zes verdiepingen en is heel erg ruim opgezet. Het is zeer interactief met filmpjes, spelletjes en zelfs een ruimte waar je een aardbeving ‘ beleefd’. Prachtig museum. Daarna lopen we nog wat door de stad. De ‘waterfront’ is een mooi gedeelte van de stad, maar de rest van Wellington was niet heel boeiend. Geen mooie gebouwen verder.