Franz Josef gletsjer
Zaterdag 18 februari 2012
Onderweg naar Franz Josef gaan we van de geplande route af richting Jackson Bay, hier nemen we een off-road route naar de Incredible Red Hills (Lonely Planet). We rijden over onverharde wegen, het is een prachtige route, we komen maar 1 andere auto tegen. De Red Hills zijn mooi, maar waren mooier geweest met een strak blauwe lucht. We rijden over smalle, krakkemikkig bruggetjes. We komen ook een aangereden possum (roofdier) tegen. Er zijn er miljoenen van in Nieuw Zeeland en het is echt een plaag. We rijden door naar Jackson Bay, dat is een Pinguïn gebied, we zien geen pinguïns maar wel dolfijnen. Aangekomen in Franz Josef halen we allemaal lekkere toastjes en kaasjes en gaan op onze veranda van ons prachtige huisje (Glennfern Villa) met uitzicht op de besneeuwde toppen van de gletsjer Franz Josef genieten van het uitzicht en het lekkers. Het is hier vandaag zonnig en 21 graden
Zondag 19 februari
We wilden graag de Franz Josef gletsjer beklimmen, helaas zijn alle twee de dagen helemaal volgeboekt. We gaan in plaats daarvan naar Matheson Lake, we zien Mount Cook. Helaas is de prachtige weerspiegeling van Mount Cook in het meer niet helemaal gelukt door de aanwezige bewolking. We besluiten bij beide gletsjers een wandeling te doen onderaan de gletsjer , eerst de Fox Glacier, die is minder mooi dan de Franz Josef. Daarna lopen we naar de Franz Josef Gletser en die is toch ook van een afstand al heel mooi met stukken van fel blauw ijs. Onderaan de gletsjer is het helemaal groen met bomen en planten. De gletsjers zijn met de jaren heel erg gekrompen.
Wat een mooie reis en wat een uitgebreide verhalen. Het is net of we er een beetje bij zijn. Alles goed aan deze kant van de plas. Morgen en donderdag 12 graden hier. Veel plezier en blijven genieten. Groet Rob en Lineke